5.2K
Skalldyrsuppe med reker og blåskjell er en fantastisk skalldyrsuppe som slår alle rekorder. En luksuriøs suppe på restaurantnivå. Da sier det seg selv at den garantert vil slå an i alle anledninger.
Skalldyrsuppe med reker og blåskjell
Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid:
INGREDIENSER
1/2 kg reker
1/2 kg blåskjell
1 ss olivenolje
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 dl hvitvin
Kraften
1 ss fennikelfrø
1 ss sort pepper
1 ss korianderfrø
1 gulrot
3 fedd hvitløk
1 ss tomatpuré
2 tomater
4 ss hvitvinseddik
4 dl kremfløte - alternativt matfløte
1/2 ts cayennepepper
Salt og pepper
2 vårløk eller friske urter
FREMGANGSMÅTE
Reker og blåskjell
- Rens rekene og legg skallene til side. Sett rekene i kjøleskapet
- Ha 2 ss olivenolje i en kjele på middels+ varme - tilsett finhakket sjalottløk og 1 fedd hvitløk og la det surre i 2-3 minutter
- Tilsett blåskjell og hvitvin - kok opp og la det koke i to minutter
- Hell av kraften i en kjele og sett blåskjellene kaldt
Kraften
- Grovhakk grønnsakene
- Ha 1 ss olje i en kasserolle og tilsett krydderne
- La dette surre sammen i fem minutter over middels varme
- Tilsett rekeskallene, de hakkede grønnsakene og tomatpuré
- La alt surre i 10 minutter
- Ha i hvitvinseddik og kraften fra blåskjellene
- Tilsett ca 7 dl vann slik at det dekker over rekene og grønnsakene
- La denne kraften småkoke i 30 minutter. Benytt en øse til å fjerne skummet som legger seg på overflaten
- Kjør kraften med en stavmikser og sil den gjennom et dørslag før du har den tilbake i kjelen
- Kok opp og tilsett fløte. La suppen småkoke i noen minutter til den begynner å tykne
- Smak til med salt, pepper og cayennepepper, og kjør suppen med en stavmikser slik at den blir lett og luftig
- Tilsett de rensede rekene og blåskjell - de skal kun bli varme, ikke koke og pynt ned friske urter eller finsnittet vårløk
Server med godt brød