Dette er en spektakulær skalldyrsuppe som slår alle rekorder. En lukseriøs suppe på gormetrestaurantnivå. Da sier det seg selv at den garantert vil slå an.

4 personer

1/2 kg reker

1 ss fennikelfrø
1 ss sort pepper
1 ss korianderfrø
1 løk
1 stor gulrot
3 fedd hvitløk
1 ss tomatpuré
2 tomater
2 dl hvitvin
4 ss hvitvinseddik
4 dl kremfløte
1 ss crème fraîche
Salt
Cayennepepper
Persille og estragon (krydder eller aller hels frisk)
Frisk koriander

Skalldyrsuppe med safran

Blåskjellsuppe med safran

Fisk- og skalldyrsuppe

Spicy fiskesuppe

  • Rens rekene og legg skallene tilside. Sett rekene i kjøleskapet

Kraften

  • Grovhakk grønnsakene
  • Ha 1 ss smør og 1 ss olje i en kasserolle og tilsett krydderne
  • La dette surre sammen i fem minutter over middels varme
  • Tilsett rekeskallene, de hakkede grønnsakene og tomatpuré
  • La alt surre i 10 minutter
  • Ha i hvitvinseddik og hvitvin
  • Tilsett ca 1 liter vann slik at det dekker over rekene og grønnsakene
  • La denne kraften småkoke i 20 minutter. Benytt en øse til å fjerne skummet som legger seg på overflaten
  • Sil kraften gjennom et dørslag og ha den tilbake i kjelen
  • Kok opp igen og tilsett fløte. La suppen få et nytt oppkok
  • La den småkoke i noen minutter til den begynner å tykne
  • Tilsett da crème fraîche og kok opp igjen
  • Smak til med salt og cayennepepper.
  • Tilsett de rensede rekene helt til slutt. De skal kun bli varme, ikke koke
  • Server med hakket koriander på toppen og godt brød

Her kan du også benytte andre skalldyr og skjell. Poenget er at du koker kraft på skallet. Du kan også ha litt hvit fisk i terninger i mot slutten. Den skal i så fall kun trekke med de siste -5 minuttene

Transelate »