Med en herlig skinkestek, den sprøeste svoren ever, løkmarmelade og annet lekkert tilbehør kommer gjestene til å gå bananas og det blir garantert en matopplevelse for alle. Med inspirasjon fra Jamie Oliver lager vi fantastiske wraps av restene.

2 - 3 kg skinkestek
6 rødløk
3-4 ss mørk sirup
1 dl rødvinsvinager
1 granateple
Salt og pepper
1 ss fennikelfrø (kan sløyfes)
Olivenolje

  • Kjøttet skal ha romtemperatur
  • Benytt en skarp kniv for å skjære av hele svoren og rute den
  • Gni inn kjøttet og svoren med salt og pepper og evt fenikkelfrø
  • Skjær løken i tynne skiver og bland den godt med sirup, vinager, salt og pepper
  • Legg løken i en langpanne og plasser steken over
  • Legg svoren på en rist rett over steken slik at fettet drypper over steken og gjør den saftig 
  • Stek i ca 2 timer i på 200 grader, midt i ovnen, inntil steken er gjennomstekt – benytt steketermometer
  • Svoren skal være gylden og sprø så sjekk denne underveis og ta den ut når den er klar
  • La steken hvile mens du lager tilbehøret. Legg løken over i en bolle

Klassisk skinkestek
Server med kokte poteter, god saus og rød- eller surkål, svisker, epler samt den gode løken. Strø gjerne noe granateplefrø over kjøttet. Det gir en herlig syrlig smak.

Skinkestekwraps
Skjærer opp ingrediensene under og legger alt på et stort fat eller fjøl slik at gjestene kan forsyne seg selv og lage sine egne nydelige wraps

  • Kjøttet i tynne skiver
  • Salat
  • Tomat
  • Agurkstaver
  • Mynteblader
  • Løken
  • Granateplekjerner
  • Knust svor
  • Tortilla
  • Rømme
  • Sitron

Server med rømme med sitronskall fra en sitron og eventuelt syltet chili

Transelate »