Dette er en festmiddag med skrei som jeg fikk utfordringen å lage fra Godfisk. Og gjett om jeg ble glad for oppgaven, for dette er virkelig et fantastisk måltid hvor smakene harmonerer perfekt. Anbefales på det varmeste!

Fisken
400 gr skreifilet
1 ss salt
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
2 kvister timian
2 ss smør

Potetmos
300 gr poteter
2 ss smør
2 dl melk/matfløte
Salt og pepper

Appelsinsaus
1 appelsin
4 ss smør
1 ss olivenolje
Salt og pepper

Salat
1 appelsin
1 fennikel
1 rødløk
1 ss olivenolje

Potetmos

  • Skrell potet og kok dem møre i 20-30 minutter. Hell av kokevannet, og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel
  • Tilsett smør og melk/matfløte, og mos til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper

Salat

  • Skrell appelsin og del i båter
  • Finsnitt fennikel og rødløk. Bruk gjerne en mandolin hvis du har. Vend appelsinbåter, fennikel og rødløk i olivenolje, og smak til med salt og pepper

Fisken

  • Dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter. Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir - del fisken i porsjonsstykker
  • Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv. Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien på middels varme i 2-4 minutter
  • Snu fisken, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen. La det fisken på ettervarme til den er såvidt gjennomstekt i 4-5 minutter. 

Appelsinsaus

  • Press saften av appelsinen og ha den i stekepannen du stekte fisken i. Kok appelsinsaft til mengden er halvert
  • Sil over i en liten kasserolle og rør inn kaldt smør i terninger. Smak til med salt.
  • Hold sausen varm, men den skal ikke kokes

Filetér appelsinen ved bruk av en skarp kniv. Skrell appelsin og fjern alt det hvite. Skjær deretter ut båter mellom hinnene på appelsinen.

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

60 minutter

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers. Her er en spennende rett og et supert bidrag til fiskerepertoaret. Du lager den i en fei og som smaker kjempegodt

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers

Ovnsstekt torsk med kikerter, tomat og feta - Lekker og smaksrik fiskemiddag. For ekstra piff, topp retten med stek chorizo eller parmaskine, eller bacon

Ovnsbakt torsk med kikerter

Torsk med chorizo og paprikasaus Hvit fisk og chorizo = sant. Torsk, kveite, breiflabb eller styggen selv, steinbit. Og paprikasaus da...! Veldig digg til.

Torsk med chorizo og paprikasaus

Torsk med pestogrønnsaker er en lettlaget rett hvor pestoen topper det hele. Her har jeg valgt pesto av ruccula og vi snakker om en skikkelig lekkerbisken

Torsk med pestogrønnsaker

Transelate »