Eplekake, eplepai, smuldrepai eller er det crumblecake... ? Uansett hva du kaller dette kjære barnet så er det ikke stort annet å si om denne godbiten enn at den er superenkel, superrask og supergod. Løp og bak!

4-5 epler
3 ss brunt sukker
1 ts kanel
1 dl mandler
200 g kaldt smør i terninger
150 g mel
100 gr havregryn
50 g sukker

  • Skrell og ta ut kjernene av eplene og del de i båter
  • Bland de med  brunt sukker og kanel
  • Bland smør, mel, havregryn og sukker med hendene. Blandingen skal være grovblandet dvs ikke for jevn
  • Legg halvparten av blandingen i en kakeform (ca 24 cm)
  • Fordel så eplebiter samt eventuelt rosiner
  • Avslutt med resten av blandingen og topp det hele med hakkede mandler (om ønskelig)
  • Stek paien på 200 grader i ca 20 minutter til den er gylden

Server med vaniljeis eller krem

Jeg tør påstå at smuldrepai er verdens enkleste og raskeste kake. Om sommeren benytter jeg sesongens syrlig rabarbra som får perfekt følge av noen jordbær

smuldrepai med rabarbra

Eplechips eller tørkede eplerer herlig snacks som passer både til kveldskosen, i salater, som pynt på desserten eller som tilskudd til frokostblandingen

Eplechips

Har du vært på epleslang? Når det er epletid så bør vi lage herlige desserter hvor frukten kommer til sin rett. Dette er definitivt en av de. Gled deg!

Bakte epler med nøtter i portvin