Jeg tør påstå at dette er verdens enkleste og raskeste kake. Om sommeren benytter jeg sesongens syrlig rabarbra som får perfekt følge av noen jordbær. Når høstens epler er på sitt beste, da er de det naturlige valget.

300 gr rabarbra
200 gr jordbær
5 dl vann
150 g sukker

1-2 ts sitronskall
1 ts kanel

125 g kaldt smør
3 ss sukker
1 dl hakkede mandler
2 dl hvetemel
2 dl lettkokte havregryn

  • Rens rabarbraen ved å fjerne det ytterste skallet på stilkene
  • Del stilkene i biter på ca 3 cm
  • Kok opp vannet med sukker, sitronskall og kanel.
  • La stilkene trekke i ca 5 min
  • Smuldre sammen alle ingrediensene til deigen
  • Dekk bunnen av en ildfast form formen med ca halvparten av deigen
  • Fordel så rabarbraene og jordbær delt i fire og ha resten av deigen over
  • Stek midt i ovenen på 200 grader i ca 20 min til den får en gylden overflate

Servér med vaniljeis og noen friske jordbær

Smuldrepai med epler. Eplekake, eplepai, smuldrepai eller er det crublecake? Uansett er denne kaken superenkel, superrask og supergod. Løp og bak!

Smuldrepai med epler

Transelate »