Eventyrlige, snehvite marsipankuler med kokos er kanskje et nytt tilskudd til julekonfekten? Disse blir alltid en stor hit, og er flotte å gi i gave. Ikke minst er det herlig med noe søtt til kaffen.

200 gr marsipan - velg en som er lage med mye mandler, men minst 50%
120 gr hvit sjokolade
100 gr kokosmasse
Kakepynt sølv eller gull (kan sløyfes)

  • Del marsipanen i 20 biter og rull de til kuler. Sett de i kjøleskap (ca 1 time) slik at de er kalde når de skal dyppes i sjokolade

  • Smelt sjokoladen i en bolle over varmt vann
  • Ha kokosmassen i en flat skål (bland in kakepynt hvis du vil ha det)
  • Stikk en cocktailstick i marsipanballen og dypp den i den smeltede sjokoladen. Rull den så i kokosmassen og legg ballen på en plate med bakepapir
  • Sett til kjøling

Oppbevares i kjøleskap

Hvis du vil ha ekstra smak på marsipanen kan du tilsette finrevet appelsinskall når du ruller kulene. En voksenvariant er å tilsette 2 ss Amaretto i den smeltede sjokoladen.

Antall porsjoner2o stk

Tilberedningstid

30 minutter

Mandelkjeks med hvit glasur er en hvit juledrøm. Deigen lages i forkanrt som er praktisk i en travel juletid. Selve bakedagen blir da en herlig hyggestund

Mandelkjeks

Dårlig tid, men trenger en deilig dessert? Da er kjeks med ostekrem redning. Søtsyrlig krem på kjeks med friske bær på toppen -visp der har du desserten din

Kjeks med kremost og bær

For oss sjokomane - disse kan du få helt dilla på. Kjeks og sjokolade blir til en herlig sjokoladekjekskake. Du kan også spice de opp med ulike nøtter, chili eller appelsinskall. Du kan også ha i Smashkuler, Maltesers, eller crispokuler.

Sjokoladekjekskake