Dette er en en suveren liten rett som er proppfull av smak, og den ser også rålekker ut. Tomatmousse er ikke så vanlig her til lands, men vel verd å få inn i repertoaret. Selve moussen er også supergod ved siden av hvit fisk og kjøtt.

150 gr soltørkede tomater
100 gr Philadelphia Light
1/2 dl rømme
5-6 friske basilikumblader
1 ss sitronsaft
2 gelatinplater løst opp i grønnsaksbuljong/eller vann
1/2 ts cayennepepper
Salt og pepper

150 gr chorizo
2 skiver brød eller loff
2 ss olivenolje
Basilikum

  • Ha tomater og Philadelphiaost i en foodprosessor, eller benytt en stavmikser, og kjør det til du får en glatt og jevn røre - tilsett rømmen og bland godt

  • Tilsett finhakket basilikum og smak til med sitronsaft, salt, pepper og cayennepepper

  • Rør inn den oppløste gelatinen og visp blandingen luftig med en håndmikser eller lignende

  • Fordel moussen i smurte muffinsformer eller porsjonsglass – sett kaldt i minst fire timer til moussen er fast i konsistensen

  • Del chorizo i terninger og stek dem på middels varme i et par minutter. Tilsett brødterninger og stek til de er sprøe 

  • Bland finhakket basilikum med god olivenolje

  • Dander elementene på tallerken og server!

Noen ristede nøtter smaker godt til. Her er det pistasjnøtter som er brukt

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Spanias nasjonalsuppe er en smaksbombe som passer perfekt som appetizer. Gazpacho skal lages en stund i forkant slik at smakene skal få utvikle seg.

Spanias nasjonalsuppe er en smaksbombe som passer perfekt som appetizer. Gazpacho skal lages en stund i forkant slik at smakene skal få utvikle seg.