Så gode kan altså de ordinære sommerkotelettene bli. I denne oppskriften får de følge av gratinert sommerkål som er en helt perfekt match. En rimelig og lettlaget middag - du lager den på drøye halvtimen.
3-4 sommerkoteletter
1 nykål/sommerkål/spisskål
Ost
Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
Melk
1/2 ts malt muskatnøtt
Salt og pepper
Del kålen i grove biter og kok den i to minutter i lettsaltet vann - hell av vannet
Lag hvit saus:
Smelt smør i en kjele og bland inn hvetemel - ha i melk (litt av gangen) og visp til det tykner
Krydre med muskat, salt og pepper
Ha kålen i en ildfast form og hell over den hvite sausen - topp med revet ost
Pensle kotelettene med litt olje og grill eller stek de i 3-5 minutter på hver side (avhengig av hvor tykke de er)
Prøv også sommerkoteletter med potetsalat, med rødløk, oliven og aioli