Så gode kan altså de ordinære sommerkotelettene bli. I denne oppskriften får de følge av gratinert sommerkål som er en helt perfekt match. En rimelig og lettlaget middag - du lager den på drøye halvtimen.

3-4 sommerkoteletter
1 nykål/sommerkål/spisskål
Ost

Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
Melk
1/2 ts malt muskatnøtt
Salt og pepper

  • Del kålen i grove biter og kok den i to minutter i lettsaltet vann - hell av vannet

  • Lag hvit saus:

  • Smelt smør i en kjele og bland inn hvetemel - ha i melk (litt av gangen) og visp til det tykner

  • Krydre med muskat, salt og pepper

  • Ha kålen i en ildfast form og hell over den hvite sausen - topp med revet ost

  • Pensle kotelettene med litt olje og grill eller stek de i 3-5 minutter på hver side (avhengig av hvor tykke de er)

Prøv også sommerkoteletter med potetsalat, med rødløk, oliven og aioli

Antall porsjoner 2-3 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Fylte koteletter med ost og spinat - Gjør kotelettene spennende ved å fylle dem med godsaker. Spekeskinke og ost er en fin kombinasjon, men her har jeg valgt fylte koteletter med ost og spinat.

Fylte koteletter med ost og spinat

Her får vi mye smak og lekket utseende uten å måtte ta den store oppvasken etterpå. Et helt måltid i en form gjør det så lett for oss. Fantastisk koteletter med balsamicobakte grønnsaker hvor vinaigretten fungerer både osm marinade for grønnsakene og saus til kjøttet. Har du en panne som også kan settes i ovnen er den å anbefale.

Koteletter med balsamicobakte grønnsaker

Transelate »