Så gode kan de ordinære kotelettene bli. I denne oppskriften får de følge av gratinert sommerkål som er en helt perfekt match. Sommerkoteletter med gratinert nykål er en rimelig og lettlaget rett
Så gode kan de ordinære kotelettene bli. I denne oppskriften får de følge av gratinert sommerkål som er en helt perfekt match. Sommerkoteletter med gratinert nykål er en rimelig og lettlaget rett
3-4 sommerkoteletter
1 nykål/sommerkål/spisskål
Ost
Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
Melk
1/2 ts malt muskatnøtt
Salt og pepper
Del kålen i grove biter og kok den i to minutter i lettsaltet vann - hell av vannet
Lag hvit saus:
Smelt smør i en kjele og bland inn hvetemel - ha i melk (litt av gangen) og visp til det tykner
Krydre med muskat, salt og pepper
Ha kålen i en ildfast form og hell over den hvite sausen - topp med revet ost
Pensle kotelettene med litt olje og grill eller stek de i 3-5 minutter på hver side (avhengig av hvor tykke de er)
Prøv også sommerkoteletter med potetsalat, med rødløk, oliven og aioli