Sommerkoteletter med grillet spisskål eller nykål er sommermat på sitt beste. Med en lun bulgursalat blir dette en knallgodt og sunt måltid.

1-2 sommerkoteletter pr person

Bulgursalat
2 dl bulgur
1 liten løk
1 rød chili
4-5 cherrytomater
2 vårløk
1 avokado
Dressing
1 ss hvitvinseddik
3 ss olivenolje
1 ts dijon

1 spiss-eller nykål (alternativ hjertesalat)
2 ss smør
Persille

Bulgursalat
Kok bulgur etter anvisning på pakken - avkjøl litt
Finsnitt grønnsakene og bland det sammen med bulguren
Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland dette inn i salaten

Spisskålen
Del kålen i båter
Smelt smør og tilsett finhakket persille - pensle kålen med blandingen
Legg kålen på indirekte varme i 5-6 minutter før du griller den ytterligere i 5-6 minutter direkte på grillristen

Kotelettene
Pensle kotelettene med olje og grill dem 4-5 minutter på hver side. Salte og pepre, og la dem hvile et par minutter før servering

Tilberedningstid2 personer
45 minutter

Sommerkoteletter med bakt purre og guacamole

Sommerkoteletter med bakt purre og guacamole