Sommerkoteletter med grillet spisskål eller nykål er sommermat på sitt beste. Med en lun bulgursalat blir dette et knallgodt måltid. Sommerkål egner seg veldig godt på grillen.
Sommerkoteletter med grillet spisskål eller nykål er sommermat på sitt beste. Med en lun bulgursalat blir dette et knallgodt måltid. Sommerkål egner seg veldig godt på grillen.
1-2 sommerkoteletter pr person
1 spiss-eller nykål (alternativ hjertesalat)
2 ss smør
Persille
Bulgursalat
2 dl bulgur
1 liten løk
1 rød chili
4-5 cherrytomater
2 vårløk
1 avokado
Dressing
1 ss hvitvinseddik
3 ss olivenolje
1 ts dijon
Bulgursalat
Kok bulgur etter anvisning på pakken - avkjøl litt
Finsnitt grønnsakene og bland det sammen med bulgur
Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland dette inn i salaten
Spisskålen
Del kålen i båter
Smelt smør og tilsett finhakket persille - pensle kålen med blandingen
Legg kålen på indirekte varme i 5-6 minutter før du griller den ytterligere i 5-6 minutter direkte på grillristen
Kotelettene
Pensle kotelettene med olje og grill dem 4-5 minutter på hver side. Salte og pepre, og la dem hvile et par minutter før servering