Sopp, ost og egg er en herlig kombinasjon. Benytt den soppen som er tilgjengelig i butikken og topp det hele med litt sprøstekt bacon om du vil. Supert som brunsj i helgen eller middag i uken. 

4 personer

3-400 gr sopp
2-3 dl ost, gjerne Gruyere, Jarlsberg eller cheddar
4 egg
2 ss olivenolje
Salt og pepper
1 fed hvitløk
Brød

  • Sett ovnen på 225 grader og slå på grillfunksjonen
  • Grovrasp osten og legg den i bunnen av en ildfast form
  • Skjær soppen i skiver og spre den over osten
  • Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper
  • Plasser på den nederste rillen i ovnen
  • Stek til soppen har fått farge og osten har smeltet 
  • Ta formen ut og knekk eggene over soppen og stek i ytterligere 4-5 minutter til eggehviten er stekt og plommen fortsatt er litt flytende
  • Skjær tykke skiver av ferskt brød og gni det inn med hvitløk (ved å dele hvitløksfed i to på langs)
  • Stek brødet i litt olivenolje i en panne med hvitløkssiden ned til det har fått en gylden overflate

Servér og nyt, gjerne med noe godt rødt i glasset

Denne retten kan du variere med flere ingredienser som løk, poteter, asparges og tomater, for å nevne noen. Du kan også tilberede retten i stekepannen. Begynn med å steke soppen og evt løk eller andre grønnsaker, tilsett så ost og knekk eggene over når soppen har fått fin farge.

Sopp med pinjekjerner

Sopp med pinjekjerner

Welsh Rarebit ostesmørbrød. Er deilig, sofistikertog og perfekt til helgefrokosten, lunsj eller når du bare trenger noe godt som også er enkelt å lage

Welsh rarebit

Egg og tomater i panne

Egg og tomater i panne

Transelate »