Sprøstekt sopp med aromatiske ingredienser og en deilig kremet saus. Dette er vegetarretten hvor du ikke tenker på kjøtt, engang.

400 gr sopp - gjerne en miks. Jeg brukte sjampinjong, aromasopp og portobello
2 ss olivenolje
1 boks kikerter
1 løk - rød eller gul
2 fedd hvitløk
2 hele sylteagurk
10 små syltet sølvløk/perleløk
2 ss kapers
1 ts røkt paprikakrydder
1/2 beger creme fraiche
1/2 dl Whisky eller Cognac til flambering (kan sløyfes)
Salt og pepper
Bladpersille

  • Skyll kikertene og rist dem i ca 5 minutter i en tørr panne med litt salt, pepper og 1/2 ts røkt paprikakrydder

  • Del eller riv soppen i biter, hakk løken og sylteagurken, del sølvløken i to, og finhakk hvitløk

  • Stek sopp og løken på høy varme til fukten fra soppen har fordampet - 3-4 minutter

  • Senk varmen til middels og tilsett olivenolje, kikerter, sølvløk, kapers, hvitløk og sylteagurk - stek i 3-4 minutter

  • Tilsett så alkoholen og tenn på (vær forsiktig) - når flammen har gitt seg tilsettes røkt paprikakrydder og creme fraiche - spe på med litt vann dersom du vil ha en litt mer flytende konsistens

  • Krydre med salt og pepper og topp med hakket persille

    Server med potetmos eller kokt ris

Antall porsjoner 2 personer

Tilberedningstid

25 minutter

Steinsopp, kantareller eller aromasopp i en herlig pastarett - dette er festmat som du også kan unne deg til hverdags. Server med godt brød ved siden av -Pasta med steinsopp og tomater

Pasta med steinsopp og tomater