Det er en sannhet at sopp, bacon og løk er bestevenner, så her er det bare å glede seg. Uansett hvilken sopp du benytter blir dette et hyggelig måltid.

200 sopp - gjerne et par varianter
Grovbrød
1 boks cottage cheese
2 fedd hvitløk
1 rød chili
100-150 gr bacon
1 løk
50 gr Sellerirot eller persillerot (kan sløyfes)
Urter - persille, timian
Salt og pepper

  • Rens soppen og del den i biter - Hakk løken og finhakk hvitløk og chili. Skjær sellerirot i tynne strimler

  • Stek bacon i biter til det blir sprøtt - legg til side

  • Stek soppen i fettet fra baconet på middels+ varme til den får fin farge - salte og pepre og legg til side

  • Stek sellerirot og løk på middels varme til løken blir blank - tilsett halvparten av hvitløken og chili mot slutten og bland så inn sopp og bacon og skru av varmen

     

  • Bland cottage cheese med resten av hvitløken og urter - friske eller krydder

  • Skjær brødet i skiver og pensle det med litt olivenolje - stek det i panne eller i ovnen til det får en fin stekeskorpe

  • Topp brød med cottage cheese og avslutt med soppblandingen

Antall porsjoner 2 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Kantarellsmørbrød -En sommer er over..., men resultatet er alle de gode råvarene vi kan kose oss med. Som for eksempel skogens gull kantarellen. Den gjør seg skikkelig godt i et ostesmørbrød - og et godt kantarellsmørbrød slår aldri feil.

Kantarellsmørbrød

Transelate »