Soppsuppe med sprøstekt bacon og brødkrutonger er lettvint og smaker fantastisk godt. Spesielt egnet på høsten når vi kan fråtse i masse god sopp. Ved å variere med ulike sopptyper gjør du suppen spennende hver gang.

4 personer

500 g champignon eller annen sopp
4 ss smør
1 ss olivenolje
1 finhakket løk
2 fedd hvitløk
1 ts timian
1,5 dl hvitvin
5 dl kyllingbuljong
3 dl melk
¼ l fløte
sitronsaft
Salt og pepper
Brødkrutonger
Persille
Parmesan

  • Rens soppen og kutt den i biter (legg unna ca 100 gr til garnityr)
  • Fres løken på middels varme i smør til den er blank og myk
  • Tilsett sopp og evt timian og la det frese ytterligere et par minutter
  • Tilsett hvitvin og la det hele surre i 10 minutter
  • Ha i buljong og melk og la det småkoke under lokk i 15-20 minutter
  • Tilsett fløten og kjør suppen til en jevn puré i en hurtigmikser
  • Spe på med mer kraft dersom suppen blir for tykk
  • Smak den til med salt, pepper og sitronsaft
  • Stek bacon i små biter og legg til side
  • Den resterende soppen og hvitløk freses i pannen i baconfettet og litt smør
  • Tilsett grovhakket persille (gressløk, vårløk eller purre fungerer også fint)
  • Fordel suppen i dype tallerkener og topp det hele med sprøstekt sopp, brødkrutonger og avslutt eventuelt med et dryss parmesan.

Server med ferskt brød eller hvitløksbaguetter

Fransk gratinert løksuppe

Fransk gratinert løksuppe

Gresskarsuppe

Gresskarsuppe