En litt småkjedelig hverdagsrett når raskt nye høyder med spennende tilbehør. Med soyaglasert kinakål ved siden av kylling, fisk eller svinebiff får du en piff som gjør middagen straks litt mer spennende 

Kinakål eller Pak Choykål
1-2 fedd hvitløk
2 ss nøytral olje
2 ss soyasaus
4 ss vann
2 ts sukker
2 ts maisena
Sesamfrø (kan sløyfes)

  • Bland soyasaus, vann, sukker og maisena i en bolle
  • Finhakk hvitløk og del kålen på langs i båter
  • Damp kålen i 2-3 minutter i en kjele
  • Brun hvitløken lett i litt olje i en panne
  • Tilsett soyasausblandingen og rør godt – sausen skal tykne litt, men tilsett litt mer vann dersom den blir for tykk
  • Hell av vannet på kålen og ha den over i pannen. Bland godt
  • Strø eventuelt litt sesamfrø over

Det går fint å lage disse med nykål eller spisskål også. Trenger muligens litt lenger koketid.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Svinefilet med rotgrønnsaker Herlig middag med deilig tilbehør. Magert, delikat og med herlige smaker

Svinefilet

Italienerne serverer gjerne pølser og linser 1. nyttårsdag. Linsene representerer mynter og skal gi velstand det kommende året. Innmari god mat er det også

Pølser med linser