Italiensk klassiker som slår an, gang på gang. Det er ikke fløte i carbonara - bare egg og ost, og det er det som gjør den kremet. En enkel rett når du vil ha hjemmelaget som går raskt å lage. Familiens favoritt og god hverdagsmat

350 gr spaghetti
250 gr bacon
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
3 ss smør
100 gr parmesan
4 eggeplommer
Salt og pepper
Persille

  • Finhakk hvitløken og skjær bacon i fine strimler

  • Stek bacon sprøtt i litt olje og tilsett hvitløken mot slutten

  • Fjern fra varmen og tilsett smør - det skal smelte

  • Koke spaghettien etter anvisning på pakken (hell av vannet, men spar på 1-2 dl)

  • Riv ca 75 gr parmesan og bland det med eggeplommene

  • Bland spaghetti, eggeblandingen og bacon

  • Rør kraftig i kjelen slik at speghettien blir kremet

  • Varm opp og smak til med salt og pepper

  • Pynt med revet parmesan og hakket persille

    For å få enda mer kremet pasta kan du tilsette litt mer av kokevannet eller litt mer ost og en eggeplomme til

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30-40 minutter

Pasta med røkelaks, sitron, persille og rømme. - En superlekker og sunn pastarett som faller i smak hos de fleste. Perfekt på travle dager for du lager sausen på like kort tid som det tar å koke pastaen og vi får de gode smakene på enklest mulig vis

Pasta med røkelaks

Dette er en perfekt middag hvis har litt ost og noe skinke eller bacon i kjøleskapet. Du kan bruke rester av av annet kjøtt som svinkekam eller pølser. Resultatet blir en kjempegod pastagrateng, som alle liker.

Pastagrateng

En ting vi nordmenn ofte gjør feil er å lage spaghetti bolognese. Men det er feil for ekte bolognese servers med tagliatelle eller parpadelle, fordi sausen fester seg bedre til større flater. Og dropp også ferdigsaus på glass for ekte bolognese laget med herlige råvarer smaker så enormt mye bedre

Pasta bolognese

Spaghetti med tomatsaus er er utgangspunktet til en nydelig og klassisk spaghettimiddag. Variér med andre ingredienser, som babyspinat, ruccola eller erter.

Spaghetti med tomatsaus

Transelate »