Rødvinspasta "pasta ubriachi" eller "full pasta" på norsk er kanskje ikke noe du har spist, eller engang hørt om. Denne geniale retten kommer fra Toscana og er rett og slett pasta kokt i rødvin. Dette gir en fantastisk  og spennende smak. Den er herlig som den er med litt parmesan og persille, men også helt fantastisk sammen med løk og biffstrimler.

400 gr spaghetti
1/2 dl olivenolje
3  fedd hvitløk
2 stor sjalottløk
Pepper
1 flaske rødvin
1 ss tomatpuré
1 ss smør
I kvast bladpersille
Havsalt
Parmesan
Pistasjnøtter eller pinjekjerner

  • Kok opp vann i en stor kjele og kok pastaen i 5-6 minutter - hell av kokevannet

  • Stek hakket løk og finhakket hvitløk i en panne med 2 ss olje på middels varme i et par minutter - tilsett salt og pepper

  • Tilsett vin og tomatpuré. Kok opp og la det småkoke i 5-6 minutter

  • Ha pastaen over i stekepannen og småkok under omrøring til det meste av vinen er absorbert

  • Rør inn 2-3 ss olivenolje, hakket persille og salt

  • Server med raspet parmesan og ristede nøtter

Stek en biff i 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i noen minutter. Skjær i tynne skiver og topp pastaen med kjøtt, parmesan og persille 

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Scampi med sort pasta og tomater i hvitvinskraft er den ultimate retten til halloweeselskapet. Retten er både enkel og elegant, og den smaker nydelig.

Scampi med sort pasta

Pasta med parmaskine er nok en herlig lekkerbisken fra det italienske kjøkkenet som vi nordmenn kan kose oss med. En raskt, enkel middag med få ingredienser

Pasta med parmaskinke

Spaghetti med italiensk saus - Spaghetti med deilig italiensk saus

Spaghetti med italiensk saus

Pasta med reker og bønner. Nok en enkel pastarett med få og smakfulle ingredienser som kan falle i smak hos mange. For variasjon, bytt ut rekene med skinke

Pasta med reker og bønner