Spaghetti med klassisk tomatsaus er i utgangspunktet en rett i seg selv, men er også ypperlig til kjøttboller eller rester fra kyllingmiddag eller andre rester.  Etter hvert kan du også legge til andre ingredienser, som babyspinat, ruccola eller erter. Da får plutselig retten en helt annen smaksopplevelse

4-5 personer

500 gr spaghetti
1 kg modne tomater eller 2 bokser hakkede
1 bunt frisk basilikum
1 løk
2 fedd hvitløk
Olivenolje
1 ss rødvin- eller balsamicoeddik
Havsalt og pepper
Parmesan

  • Skrell og hakk løk og hvitløk

  • Hakk tomatene i terninger, eller benytt hakkede fra boks

  • Hakk basilikum, blader og stilker.

  • Surr løken myk i olje på middels varme i en kjele og tilsett tomater etter 5-6 minutter

  • Ha i hakket hvitløk og basilikum

  • Krydre med balsamico, salt og pepper og la det surre i ca 15 minutter. Rør jevnlig.

  • Kok spaghetti etter anvisning på pakken.

    Server spaghetti og saus med et dryss parmesan og noen blader frisk basilikum, samt godt brød
    Tips! Her kan du tilsette smaksrike pølsebiter som chorizo, pepperoni eller hvilket annet type kjøtt du ønsker.

Pasta med pesto

Pasta med pesto

Cannelloni fylte pastarør

Cannelloni fylte pastarør

Spagetti med italiensk saus

Spagetti med italiensk saus

Transelate »