Dette synes jeg er noe av det beste sjøen har å by på. Få ingredienser og rene smaker i perfekt harmoni. Spaghetti vongole er smaken av Italia på sitt beste og en klassiker som kan serveres både 'bianco' eller 'rosso'. Forskjellen er bare med eller uten deilige tomater.

200 gr spaghetti
1 nett vongole-, hjerte- eller blåskjell
2 dl tørr hvitvin
1 dl olivenolje
2 fed hvitløk
1 rød chili (kan sløyfes)
1 pk mini plommetomater (kan sløyfes)
1 bunt bladpersille
Salt og pepper

  • Skyll og skrubb skjellene godt i kaldt vann. Fjern skjegg og kast de som ikke lukker seg
  • Kok pasta som anvist på pakken. Den skal være al dente, altså litt tyggemotstand
  • La spaghettien renne av i et dørslag
  • Surr hvitløk og chili i litt olje på middels varme i to minutter
  • Øk varmen litt og tilsett så hvitvin og skjellene
  • Legg på lokket og la det småkoke til skjellene har åpnet seg i 3-4 minutter. Kast skjell som ikke åpner seg
  • Bland spaghettien med 3-4 ss god olivenoljen før du tilsetter skjellene
  • Tilsett hakkede tomater og persille og rør om
  • Smak til med salt og pepper
  • Server med godt brød og  en deilig vin

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid40 minutter

Blåskjell er luksus, men såpass billig luksus at du kan unne deg og nyte disse godsakene når enn du har lyst. Enkelt raskt og supergodt.

Blåskjell i hvitvin

Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

Spaghetti med tomatsaus er er utgangspunktet til en nydelig og klassisk spaghettimiddag. Variér med andre ingredienser, som babyspinat, ruccola eller erter.

Spaghetti med klassisk tomatsaus

Transelate »