Fantastiske grillede spareribs er sommermat på sitt aller beste. Godt tilbehør tilbehør topper det hele.

2 personer

800 gr spareribs

Marinade:

2 ½ dl tomatpuré
½ hakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss sitronsaft
1 ss tabasco
1 ts smør
1 ts salt

  • Bland ingrediensene til marinaden
  • Legg spareribsene i marinaden og la de godgjøre seg i minst 1 time i kjøleskapet, men gjerne over natten dersom du har tid
  • Legg kjøttet i en ildfast form dekket med lokk eller folie i ovnen på 200 grader i en time
  • Avslutt med å grille kjøttet i et par minutter på hver side for å få den siste finishen.

Serveres med for eksempel grillede grønnsaker, en frisk salat, coleslaw og dobbeltbakte poteter

 

Coleslaw er kanskje mest brukt som tilbehør til grillmat, men det passer til alle typer kjøtt. Her er oppskrift på to ulike typer som du kan variere med.

Coleslaw

Ja, takk til søtpotetfries. Herlige, sprø og de passer til all type kjøtt- spesielt til grilling. Enkelt å lage og de står i ovnen mens du tilbereder resten av måltidet. Det kan være litt vanskelig å få de skikkelig sprø, men med varmluft og å senke varmen betraktelig mot slutten av steketiden har jeg lykkes med å få de knasende.Happy grillings!

Søtpotetfries

 

Transelate »