Spekeskinke, tomatvinaigrette, bakte rødbeter, pesto og balsamicosirup. Alle supre alternativ til koldt- eller tapasbordet.

Spekeskinke med tomatvinaigrette, pesto og balsamicosirup

8 stk skiver spekeskinke

Tomatvinaigrette:
3 ss soltørket tomat
3 stk plommetomat
½ stk hvitløksfedd
1 ½ stk sjalottløk
1 ½ ss tomatpurè (strøkne ss)
3 ss balsamicoeddik
1 ss fersk basilikum (i strimler)
1 ss fersk bladpersille (i strimler)
1 ½ dl olivenolje
Salt & peppe

  • Skjær et kryss i hver av tomatene og ta bort stilken.
  • Dypp de i kokende vann og legg dem deretter rett over i isvann. Ta av skinnet og del tomatene i to.
  • Ta ut innmat og kutt kjøttet i terninger.
  • Finhakk hvitløk, soltørkede tomater og sjalottløk og fres i litt olje sammen med tomatpurè til råsmaken av tomatpurèen er borte. Skal ikke brunes!
  • Tilsett balsamicoeddik og kok ned til den er nesten borte.
  • Avkjøl litt og tilsett tomatterningene, basilikum, bladpersille og olivenolje.
  • Smak til med salt og pepper.

Bakte rødbeter:
2 stk store, ferske rødbeter
Grovt havsalt & sort pepper

  • Bak rødbetene tildekket med salt i ovnen på 180 grader til de er møre ca 1/2 time
  • Skrell og skjær i tynne skiver
  • Pensle med en god olivenolje

Pesto:
1 stk potte basilikum
1 pk pinjekjerner
1 dl god olivenolje
50 g parmesan
3-4 stk hvitløksfedd
Salt  og pepper

  • Bland alle ingrediensene og støt i morter eller kjør i en blender til alt er godt blandet.

Balsamicosirup:
½ dl balsamicoeddik
½ dl sukker

  • Kok opp balsamicoeddik og sukker
  • La det småkoke til det blir sirupkonsistens
Fiken med spekeskinke

Fiken med spekeskinke

Spekeskinke med melon og mozzarella

Spekeskinke med melon og mozzarella