Spicy biff i hjertesalat er en enkel rett å lage, men det beste er smaken. Himmelsk godt!
Velg den sausen du liker best. Passer den til kjøtt, passer den her. Og, du kan også bytte ut biffen med annet kjøtt som for eksempel svinekjøtt, lam eller kylling.

Kjøttet
200 gr biff - indrefilet, ytrefilet, entrecote eller mørbrad
3-4 ss spicy saus - teriyaki, oyster, HP sauce eller Worcestershire sauce
Salt og pepper
Olivenolje

Grønnsaker
6-8  blader hjertesalat
1/2 agurk
1-2 vårløk
1 kvast koriander og/eller bladpersille
1/2 lime
2-3 ss sesamfrø (kan sløyfes)

Chilimajones
1 1/2 dl majones
1 rød chili (eller 1 ts chilipaste)
1 fedd hvitløk (eller 1 ts hvitløkspaste)

  • Krydre kjøttet med salt og pepper og stek det i litt olje på høy varme i 2-3 minutter på hver side - mot slutten tilsettes/pensler du kjøttet med ønsket saus
    La kjøttet hvile i ca ti minutter

  • Lag chilimajones (eller kjøp ferdig)
    Finsnitt chilli og finhakk hvitløken - bland sammen med majonesen

     

  • Finsnitt vårløk, agurk og hakk urtene - bland sammen og skvis noen dråper lime over
    Rist sesamfrø lett i en tørr panne

     

  • Skjær kjøttet i tynne skiver og dander dem på salatblader. Topp med majones og grønnsaker og strø over sesamfrø

Sett frem servietter for disse skal spises med hendene. Så er det bare å kose seg.

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Lag en herlig rett med smakfull kyllingcurry i salatwraps. Sprø salatblader med fantastisk krydret kylling og god tomatsaus. Rask, enkel og imponerende!

Kylling curry wraps