Steambuns med asiatisk ribbe er streetfood på sitt aller beste. Har du rester av ribbe eller annet svinekjøtt kan du simpelthen lage en marinade av sausene og la kjøttet ligge i minst en time før du varmer det opp i en panne eller i ovnen.

Deig
500 gr hvetemel
1/2 pose tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
1 dl vann
1.5 dl melk
2 ss olje

1 kg tynnribbe
5-7 ss Teriyaki eller hoisinsaus
4 ss soyasaus

Salat
1 rød chili
2-3 vårløk
Kinakål eller hjertesalat
3 ss risvinseddik
1 ss olje

Ribben

  • Gni kjøttet inn med sausene og legg det i en ildfast form med litt vann i bunnen
  • Stek på 220 grader med svorsiden ned i 1 time
  • Senk varmen til 180 grader - snu ribben og stek til den har en kjernetemperatur på 75 grader

Deigen

  • Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett fingervarm væske og olje
  • Elt deigen godt før den settes til heving
  • Del opp deigen i emner á ca 50 gr og trill dem til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, dekk til med plastfolie og hev bollene i 20 minutter
  • Kjevle ut bollene til ovale leiver - pensle leivene og fold den andre halvparten over - klipp bakepairet i mindre ark (10x10) og legg hver bolle på hvert sitt ark og dekk til med plastfolie - hev til dobbelt størrelse ca. 30 minutter
  • Plasser en bambus-steamer eller damprist i en kjele med vann i bunnen - kok opp og legg bollene med bakepapir på risten damp i ca 10 minutter

Salaten

  • Skjær salaten i strimler og hakk shili og vårløk
  • Bland sammen med eddik og olje
Ha kjøtt i skiver og salat i steam buns og nyyyt!

Steambuns kan lages ferdig på forhånd. Gi de en rask damp i 2-3 minutter før servering.
Du kan også fryse dem. Tin dem og varm dem over damp i 5-6 minutter før servering.

14-16 boller