Flesk og duppe er tradisjonell norsk husmannskost - smakfull, enkel og rask. Her er den danske varianten - sprøstekt flesk med persillesaus - og den lille vrien med persillesaus gjør smaksmessig en stor forskjell, synes jeg...

400 gr lettsaltet sideflesk eller bacon
Poteter

Saus:
2 ss smør eller margarin
2-3 ss hvetemel
3-4 dl melk
1/2 ts muskat
Salt og hvit pepper
1 kvast bladpersille

  • Sett ovnen på 200 grader - sett potetene til koking 

  • Skjær flesket i 1/2-1 cm skiver og pepre skivene

  • Legg de på et stekebrett med bakepapir og sett i ovnen

  • Stek de i 10-15 minutter på hver side til de blir knasende sprø

  • Lag sausen mens flesket steker;

  • Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og rør inn hvetemel

  • Spe med melken gradvis mens du visper så det ikke blir klumper

  • La det småkoke i ca. 5 minutter og spe på med mer melk dersom sausen blir for tykk. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen

  • Tilsett finhakket persille og smak til med muskat, salt og hvit pepper

Gulrot, kålrotstappe eller rødkål er godt tilbehør

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Lapskaus. God gammeldags lapskaus er kanskje en litt glemt rett som vi definitivt bør ha på bordet rett som det er. Super mat parfekt for hele familien

Lapskaus

Ertesuppe, gul ertesuppe, ertesuppe med salt kjøtt, tradisjonell ertesuppe

Gul ertesuppe med salt kjøtt

oppskrift på hjemmelaget medisterkaker

Medisterkaker med ertestuing