Kål er supermat og er blant grønnsakene vi oftere bør ha på menyen. Foruten å ha kål i salater og supper, er det nydelig med smørdampet kål eller en god kålstuing. Her steker jeg kålen med løk og lager en god soyasausmiks som blir til et perfekt følge til pølser eller svinekjøtt.

1/2 hodekål
1 løk
1 ss olje (solsikke eller raps)
2 ss soyasaus
1 ss sterk sennep (dijon) (alternativt 2 ss hvitvinsvinager)
1 ss honning
Salt og pepper
Pølser eller svinefilet

  • Finsnitt kål og løk

  • Benytt en dyp panne eller wok og varm opp oljen. Stek kål og løk på middels varme til det får lett brun farge - rør av og til

  • Mens kålen surrer, steker du pølsene/kjøttet og lager sausen; bland soyasaus, sennep og honning

  • Når kålen er klar tilsetter du sausen og blander godt til den er jevnt glasert

  • Avslutt med nykvernet pepper

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

En litt småkjedelig hverdagsrett når rakst nye høyder med spennende tilbehør. Med soyaglasert kinakål ved siden av kylling, fisk eller svinebiff får du en piff som gjør middagen straks litt mer spennende

Kinakål med soyasaus

Suppe med spisskål og kokosmelk - Kokossuppe med spisskål er en deilig vårsuppe hvor spisskålen har hovedrollen. Tilsett kyllingfilet eller kamskjell og suppen blir enda mer mettende - ukemeny uke 50

Suppe med nykål og kokosmelk

Krydderpølser med spisskål og urtemos. Herlig vår- og sommermat på sitt beste hvor spisskål og nykål gir både smaksløkene og kroppen det den trenger.

Krydderpølser med spisskål og urtemos.

Coleslaw er kanskje mest brukt som tilbehør til grillmat, men det passer til alle typer kjøtt. Her er oppskrift på to ulike typer som du kan variere med.

Coleslaw - to ulike varianter

 

Transelate »