Enkel rett som blir til ut ifra hva du har i kjøleskapet. Du kan ha i nærmest hva som helst av grønnsaker sammen med kjøtt eller fisk. Mest vanlig er kanskje kylling, skinke og/eller reker. Oppskriften her er et utgangspunkt, men ta det du har eller har lyst på. 

400 gr kylling, skinke eller annet kjøtt eller fisk
8 dl kokt ris (gjerne fullkorn)
2 fedd hvitløk
2 egg
Grønnsaker; erter, mais, stangselleri, brokkoli, purre, gulrot, paprika, fennikel, sopp, løk
2 ss fiskesaus
1 ts pepper
2 ss rapsolje
Soyasaus til servering

  • Finhakk hvitløken og kutt purreløken i tynne skiver. Strimle gulrøttene

  • Del kjøttet i strimler eller terninger

  • Varm woken/stekepannen og stek hvitløk i litt olje sammen med kjøttet

  • Tilsett ris og la det steke til det er gyllent.

  • Bland inn resten av grønnsakene og la det surre i 4-5 minutter

  • Lag et hull i midten av blandingen (helt ned til bunnen av pannen) og tilsett litt olje. Hell i vispet egg og rør samtidig som du tilsetter mer og mer av risen inn i egget. Bland godt.

Server med soyasaus eller chilisaus. Mange liker også et speilegg på toppen av stekt ris. 

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

20 minutter

Byggrynsalat - er et supert alternativ til ris, pasta og poteter ved siden av fisk, kylling eller svinekjøtt. Samme oppskrift kan du også bruke med bulgur og quinoa

Byggrynssalat

Fargerik, sunn og velduftende gryterett. Kikerter og risgryte som vegetar eller kjempegodt sammen med kylling, svinekjøtt eller spicy chorizopølse

Kikerter og risgryte

Kylling og ris i form Populær og næringsrik risrett med kylling, grønnsaker og i dette tilfelle fullkornsris. Med Kylling og ris i form er en rett hvor du gjerne kan bruke de grønnsakene du har i kjøleskapet og variasjon fryder.

Kylling og ris i form

Transelate »