Surkål eller rødkål er en selvfølge til julemiddagen, til skinkestek og koteletter. Det er ikke vanskelig å lage, det eneste er at du må smake til for å få den akkurat slik du vil ha den. Surkål holder seg godt så lag en stor porsjon så har du til julebuffeten også.

1 1/2 kg hvit- eller rødkål
1 ss smør
2 grønne epler
6-7 dl vann
1 ss karve
1-2 dl eddik (7%)
3-4 ss sukker
Salt og hvit pepper

  • Finsnitt kålen (fjern stilken) og skrell eplene og rasp, eller finsnitt dem

  • Ha kål og epler i en stor kjele (ikke jernkjele) og krydre med karve og salt
    Tilsett eddik, sukker og vann

  • Gi det et oppkok og skru ned varmen og la kålen småkoke i opp mot 1 time

  • Spe på med mer vann om nødvendig

  • Smak til med salt, sukker og eddik til du får surkålen akkurat slik du ønsker

Tilsett gjerne litt ribbefett ved servering

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

75 minutter

Omelett er gjort i en fei, men den må stekes på svak varme slik at den blir perfekt. Skinke, pølse, bacon eller bare gode grønnsaker, og så ost så klart

Omelett

Quiche. Kyllingpai er den perfekte restematretten, men også super når du får besøk. Kalkunkjøtt egner seg selvsagt like godt. En god salat ved siden av gjør susen

Kylling eller kalkunpai

Pai - Quiche med spinat og bacon er kun en av mange varianter du lage. Egentlig kan du bare se hva du har i kjøleskapet og lage utifra det.

Pai - Quiche