Svin tikka i pitabrød er en smakfull rett som du lager i en fei. Det er krydderne som gjør retten spennende, men har du ikke alle krydderne kan du like greit bruke tikka marsala kryddermiks.

2 svinebiff - ytrefilet eller flatbiff
Olje
2 pitabrød (gjerne grove)
1 løk
1 tomat
1/4 agurk
2 salatblader
Yoghurt naturell
Raita Spice Mix

Kryddermiks
:
1/2 ts chilipulver
1/2 ts sort pepper
1/2 ts salt
1/2 ts spisskummen
1/2 ts tørket oregano
1/4 ts hvitløkskrydder

  • Bland alle krydderne 

  • Dersom du ikke får tak i tynne skiver av svinekjøtt kan du benytte en kjøttbanker/hammer til å banke kjøtte til en jevn og tynn filet - ca 1 cm

  • Gni inn kjøttet med olje og så kryddermiksen - la det gjerne ligge i noen minutter

  • Bland yoghurt med Raita spice mix

  • Stek kjøttet i et par minutter på hver side

  • Varm pitabrødet i ovnen eller brødrister

  • Fyll pitabrødet med salat, kjøtt samt tomat- og agurk i tynne skiver. Avslutt med youghurtdressingen

Du kan også lage denne retten med kjøttdeig av svin eller strimlet svinekjøtt

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Med østens krydder er dette et spennende og varmende ostesmørbrød med indisk vri. Fantastisk godt og du lager det på under en halvtime. Skikkelig kosemat når du trenger det

Ostesmørbrød med indisk vri

Herlig duftende indisk rett med masse smak. Om dette er en autentisk Kylling Balti er jeg ikke sikker på, men den ligner og smaker uansett fantastisk. Anbefales på det varmeste. Ukemeny uke 50

Kylling Balti

Indisk kikertgryte eller Chana marsala er en spennende indisk rett som med herlige krydder gir oss smaken av Østen. Kjempegodt også med noen pølsebiter i.

Indisk kikertgryte

Pitapizza er den raskeste måten å lage pizza på spesielt dersom du skal ha en pizzakveld hvor alle tilbereder hver sin - med det man liker aller best. Biffkjøtt, kylling, pepperoni, chorizo, skinke eller vegetar. Dette er også en perfekt rett å lage når du har rester i kjøleskapet.

Pitapizza