Svinefilet hoisin er et snaddermåltid hvor den intense og smakfulle hoisin-sausen spiller en avgjørende rolle. Serverer med ris, bulgur, quinoa eller sprø ovnsbakte poteter

800 gr ytre- eller indrefilet av svin
1 dl Hoisin saus
1/2 dl sesamfrø
2-3 vårløk

1 pk asparges alt. aspargesbønner
1 ss olje
4 charlottløk
2 fedd hvitløk
2 ss ingefær
1 rød chili
2-3 ss soyasaus

  • Gni inn kjøttet med hoisin-sausen og la det marinere i et par timer (hvis du har tid)
  • Sett ovnen på 200 grader. Legg kjøttet i en smurt ildfast form
  • Stek til kjøttet i 30-35 minutter- jeg liker det på ca 70 grader kjernetemperatur
  • Etter halve steketiden pensler du kjøttet godt med hoisin saus
  • Ta ut kjøttet, la det hvile i ca 5 min før servering
  • Strø over finhakket vårløk
  • Rens/skrell aspargesen og knekk av den nederste delen
  • Varm oljen i en panne på litt over middels varme og stek asparges sammen med finhakket løk i 2-3 minutter
  • Tilsett hvitløk, ingefær og chili og la det frese i ytterligere 1-2 min
  • Ha i soyasaus og bland godt sammen

Andre gode tilbehør er edamamebønner eller soyaglasert kinakål

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid45 minutter

Svinefilet med rotgrønnsaker Herlig middag med deilig tilbehør. Magert, delikat og med herlige smaker

Svinefilet

En litt småkjedelig hverdagsrett når rakst nye høyder med spennende tilbehør. Med soyaglasert kinakål ved siden av kylling, fisk eller svinebiff får du en piff som gjør middagen straks litt mer spennende

Kinakål med soyasaus

Hurra for Edamame bønner. De er supergode og spekket med proteiner, vitaminer og jern. Bønnerne er ypperlige som snack eller som tilbehør.

Edamame bønner