Deilig svinefilet med potetmos og spekeskinke. Mosen får deilig smak og konsistens av osten og resten av ingrediensene harmonerer flott sammen.

400 gr svin ytrefilet
200 gr sjampinjong
1 løk
1/2 kg poteter
1/2 søtpotet
6-7 skiver spekeskinke
75 gr raspet ost (Cheddar, Jarlsberg eller vanlig gulost)
2 stilker timian eller 1 ts tørket
Smør
Salt og pepper

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader

  • Skrell potet og søtpotet og kok de møre

  • Kutt sopp og løk i båter og rasp osten

  • Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i smør på høy varme - sett til side

  • Senk varmen til middels og stek sopp og løk sammen med litt smør krydre med timian - stek til løken og soppen får litt farge

  • Mos potetene sammen med et par spiseskjeer smør og en skvett melk og halvparten av osten. Smak til med salt og pepper - ha mosen over i en ildfast form og ha på resten av osten. Legg kjøttet på toppen av mosen og stek i ovnen i ca 10 minutter
  • Ta formen ut og legg på skivene med spekeskinke, sopp og løk. Stek videre i ca ti minutter til kjøttet er gjennomstekt (kjernetemperatur 75-76 grader)

La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer det i skiver

Antall porsjoner 2 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Kremet gryterett med svinekjøtt, sopp og løk. Kremet gryterett med svinekjøtt, sopp og løk er En god klassisk gryterett med svinekjøtt smaker fantastisk uansett om du serverer den med ris eller potetmos.

Kremet gryterett med svinekjøtt, sopp og løk

Transelate »