Med helstekt svinefilet og rotgrønnsaker etter sesong får du en mager og delikat middag - velg deg også noen gode ovnsstekte poteter - så er det bare å nyte

1 - 1/2 kg indre- eller ytrefilet av svin
3 ss timian
2 ss olivenolje
1 ss smør
1/4 dl honning
2 1/2 dl kyllingbuljong
Havsalt og pepper

  • Forvarm ovnen til 220 °C
  • Ta ut kjøttet en halvtimes tid før steking slik at det får romstemperatur
  • Klapp det tørt med kjøkkenpapir og gni det godt inn med salt og pepper
  • Varm olivenolje i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider - legg kjøttet til side
  • Tilsett kyllingbuljong i pannen og la det småkoke i et par minutter
  • Bland timian og honning og og pensle kjøttet
  • Legg kjøttet i en langpanne og tilsett kraften
  • Bruk steketermometer og stek kjøttet til en kjernetemperatur på 65-70 °C
  • Ta kjøttet ut av ovnen og dekk det til med aluminiumsfolie. La det hvile i 10 minutter

Skjær kjøttet i skiver og server med stekeskyen, frisk timian, rotgrønnsaker og gode poteter

Bakte rotgrønnsaker

Bakte rotgrønnsaker

Annapoteter - Pommes Anna

Annapoteter - Pommes Anna

Transelate »