Deilig svinefilet med fløyelsmyk risotto er en rett for enhver anledning. Kjøttet kan smakstilsettes med urter av forskjellig slag, men det er godt med kun salt og pepper også. Timian spesielt, matcher denne retten perfekt- så har du det i huset er det bare å tilsette det under stekingen.
400 gr svin ytre- eller indrefilet
2 1/2 dl risottoris - Carnaroli, Arborio eller Vialone Nano
1/2 dl oliveolje
2 charlottløk
100 gr sopp (fersk eller tørket)
1/2 l kyllingkraft/buljong
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
Parmesan
1 kvast persille
- Kjøttet bør ha romstemperatur. Tørk kjøttet og krydre med salt og pepper
- Finhakk charlottløk og sopp og surr det i oljen i 3-4 minutter på middels varme
- Tilsett risen og bland godt - ha over hvitvin og senk varmen
- Tilsett kraften litt etter litt - la det neste koke inn før du sper på med mer - rør jevnlig
- Samtidig steker du kjøttet - brun det først og senk varmen og etterstek til gjennomstekt
- Når risottoen er ferdig, risen skal ha litt tyggemotstand, tilsetter du revet parmesan og haket persille og smaker til med salt og pepper
Server med bakte tomater og et godt glass vin til.