En smakfull gryte er ikke vanskelig å lage, men den trenger litt tid. Og det er tiden hvor gryta står og putrer at smakene setter seg og den bare blir bedre og bedre for hvert minutt som går.

1 kg svinekjøtt (flatbiff, svinenakke eller tilsvarende)
2 ss olje
3 ts salt og pepper
2 løk
2 rød chili
2 fedd hvitløk
1 boks tomater
5 dl kyllingbuljong
3 ts kinesisk krydderblanding eller en miks av - stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og pepper.
1 ts spisskummin
1 ts røkt paprikakrydder
6 poteter
5 gulrøtter
Frisk koriander

  • Skjær kjøttet i terninger og krydre det med salt og pepper. Hakk løk og paprika. Finhakk hvitløken

  • Varm oljen i en gryte og brun kjøttet - litt av gangen

  • Tilsett løk og paprika, og la det surre med i ca 5 minutter

  • Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 minutt

  • Bland tomat, kyllingbuljong, krydderblanding, spisskummen og røkt paprika, og ha blandingen over i gryta

  • Kok opp og senk så varmen. La gryta småkoke under lokk i ca 60 minutter

  • Tilsett poteter og gulrøtter i biter og bland godt. Kok videre i 30-40 minutter - smak til med eventuelt mer krydder, salt og pepper

  • Server i store suppeskåler med et dryss hakket koriander

Ferskt brød med smør er godt ved siden av. Har du en jerngryte kan du også tilberede gryteretten ved å sette den i ovnen på 180 grader

Antall porsjoner 4-6 personer

Tilberedningstid

90 minutter

Boeuf Bourguignon rødvinsgryte er tradisjonell fransk husmannskost, men har med tiden blitt opphøyet til haute cuisine.

Biffgryte Bouef Bourguiginon

Afrikansk lammegryte er en spennende gryterett fra som bør prøves. Her får krydderne sin velfortjente plass og de harmonerer fantastisk med lammekjøttet

Afrikansk lammegryte - lammetagine

Biffgryte med potetlokk og parmesan

Biffgryte med potetlokk og parmesan

Det er veldig greit med alt i en form-middager. Her har vi en super kyllinggryte Cacciatore. Ekte italiensk bondekost med fantastisk harmonerende smaker

Kyllinggryte cattiatore

Transelate »