Nok en italiensk herlighet. Tagliata lager du i en fei og kombinasjon av disse råvarene smaker himmelsk. Hva mer kan man ønske seg? Jo et godt glass vin til 🙂

2 personer

400 gr ytrefilet, entrecôte eller mørbrad
1 kvist timian
1-2 fed hvitløk
1-2 pk ruccola
Cherrytomater
2 ss kapers
Parmesan

4 ss god olivenolje
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Balsamico

  • Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Kjøttet skal ha romstemperatur.
  • Varm olje eller smør i en panne på middels til høy varme og stek kjøttet i 4-5 min på hver side
  • Tilsett grovhakket hvitløk og timian de siste par minuttene
  • Legg kjøttet til side og la det hvile i 10 minutter
  • Lag kraft ved å koke ut pannen med 1 dl vann i et par minutter 
  • Tilsett så sitronsaft og olivenolje og sil kraften over i en skål
  • Fordel ruccola og tomater på tallerken
  • Skjær opp kjøttet i ca 1 cm tykke skiver og legg de på toppen av ruccolaen
  • Drypp kraften over kjøttet
  • Dryss over kapers og høvlet parmesan
  • Avslutt med noen dråper balsamico

Server med godt brød og finn fram en flaske av favorittvinen din

Transelate »