Nok en italiensk herlighet. Tagliata lager du i en fei og kombinasjon av disse råvarene smaker himmelsk. Hva mer kan man ønske seg? Jo et godt glass vin til 🙂
2 personer
400 gr ytrefilet, entrecôte eller mørbrad
1 kvist timian
1-2 fed hvitløk
1-2 pk ruccola
Cherrytomater
2 ss kapers
Parmesan
4 ss god olivenolje
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Balsamico
- Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Kjøttet skal ha romstemperatur.
- Varm olje eller smør i en panne på middels til høy varme og stek kjøttet i 4-5 min på hver side
- Tilsett grovhakket hvitløk og timian de siste par minuttene
- Legg kjøttet til side og la det hvile i 10 minutter
- Lag kraft ved å koke ut pannen med 1 dl vann i et par minutter
- Tilsett så sitronsaft og olivenolje og sil kraften over i en skål
- Fordel ruccola og tomater på tallerken
- Skjær opp kjøttet i ca 1 cm tykke skiver og legg de på toppen av ruccolaen
- Drypp kraften over kjøttet
- Dryss over kapers og høvlet parmesan
- Avslutt med noen dråper balsamico
Server med godt brød og finn fram en flaske av favorittvinen din