Tebriks er nydelige som tilbehør til suppe og gode helgefrokoster. Du kan bytte ut halvparten av melet med  en grovere meltype som sammalt hvetemel.

2 ½ dl melk
1½ dl vann
50 gr smør
½  pk gjær - fersk eller tørrgjær
2 ts sukker
1 ts salt
600-650 gr hvetemel
50 gr smør (romstemperert)
1 egg til pensling
Valmuefrø

  • Smelt smør i en kasserolle og tilsett vann og melk -  varm opp til det er lunkent - 37 °C
  • Smuldre gjæren og rør den ut i væsken.
  • Tilsett mel, sukker og salt
  • Elt deigen til den blir smidig og sett til heving i -30-40 minutter - til dobbel størrelse.
  • Kjevle ut deigen til en avlang leiv på ca 20 x 80 cm. Smør på med et tynt lag smør og brett deigen i tre fra langenden av. Snu skjøten ned mot bordet og del opp stykker av 4-5 cm
  • Legg de på en stekeplate med bakepapir og etterhev briksene i 20 minutter - sett ovnen på 230 °C
  • Pensle briksene med sammenvispet egg og strø over valmuefrø
  • Stekes på midterste rille i ca ti minutter - til de har fått fin farge

Antall porsjoner20 stykker

Tilberedningstid

2 timer

Osteboller - pão de queijo

Osteboller - pão de queijo