Herlige sprø friterte grønnsaker og sjømat er skikkelig godbiter som imponerer. Det meste kan friteres av grønnsaker, sjømat, fisk og kjøtt. Her har jeg valgt kun grønnsaker som snacks med et par delicious sauser å dippe i.

4 personer

Kjøp tempuramiks eller lag egen:
3-4 dl iskalt kullsyrevann
2 ½ dl hvetemel
1 dl maizenamel
2 ss bakepulver
1 ts salt

7 dl mais, solsikke- eller rapsolje 
400 gr grønnsaker

Sitronmajones
1 dl majones
1/2 ts cayennepepper
Saften av en halv sitron

Ponzusaus
1 dl soyasaus
2 ss riseddik
1 ss akasiehonning
1 lime
2 vårløk
1 rød chili
1 fedd hvitløk
1 ss frisk ingefær
Sesamfrø
Frisk koriander

  • Lag tempuramiksen ved å blande iskalt kullsyrevann, hvetemel, maisenna, bakepulver og salt i en bolle. Røren skal ha samme konsistens som en pannekakerøre
  • Del grønnsakene i tilnærmet like store biter
  • Varm oljen i en kjele
  • Dypp grønnsaksbiter i røren og fritér de, litt om gangen, i et par minutter til de får en fin gylden farge
  • Legg de ferdige grønnsakene på tørkepapir slik at overflødig fett renner av
  • Strø over litt salt

Ponzusaus

  • Finhakk chili, hvitløk og ingefær
  • Bland sammen soyasaus, riseddik, akasiehonning og saften fra en lime
  • Tilsett de hakkede ingrediensene
  • Dryss gjerne litt frisk koriander og sesamfrø over

Sitronmajones

  • Blande majones sammen med sitronsaft

Blomkål, asparges, squash, paprika, sukkererter, sopp, minimais, løk, vårløk, aubergine, gulrot eller det hvite på kinakål er fine grønnsaker å fritere.

Sjømat som passer godt er scampi, kongekrabbe, kamskjell, hummer, krepsehaler, blekksprut og fisk

Med tataki bringer vi japanske smaker på middagsbordet! Laks eller tunfisk med smakfulle sauser fulle av de mest fantastiske asiatiske smakene.

Tataki

Løkringer med dip. Sprø friterte løkringer med vårløkdip er ideelt følge til både fisk og kjøtt, men er i seg selv også helt supert som snacks

Løkringer med dip

Hurra for Edamame soyabønner. De er supergode og spekket med proteiner, vitaminer og jern. Bønnerne er ypperlige som snack eller som tilbehør

Edamame