Her har vi en herlig og rask middagsgryte med den smakfulle sausen teriyaki. Teriyaki er også navnet på en japansk rett. Teriyakisausen gir deilig fylde, sødme, salt og umami - vår femte smaksans. 

6-700 gr oksekjøtt - flatbiff eller mørbrad
1 dl teriyakisaus
3 dl kjøttkraft/buljong/fond
2 gulrøtter
2 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olje til steking

Potet- og sellerimos:
750 gr poteter
1 sellerirot
1 dl matfløte
1-2 dl melk (alternativt kokekraft fra potetene)
2 ss smør
Salt og pepper

1 kvast persille
  • Skjær kjøttet i terninger og legg det i en plastpose sammen med teriyakisausen. Mariner kjøttet i ca en halv time

  • Skrell poteter og persillerot og skjær de i jevnt store biter

  • Gulrot og løk skjæres i terninger. Finhakk hvitløken

  • Kok poteter og selleri i 15-20 minutter til de er møre

  • Mos rotgrønnsakene og tilsett fløte og smør. Spe på med melk for å få rett konsistens og smak til med salt og pepper -og hold mosen varm på lav varme

     

  • Stek gulrøtter og løk i litt olje i 4-5 minutter på middels varme. Tilsett finhakket hvitløk det siste minuttet

  • Legg grønnsakene til side og varm litt mer olje i pannen - Stek kjøttet på høy varme i 1-2 minutter

  • Tilsett grønnsakene og kjøttkraften, og skru ned varmen. La småkoke i 5-6 minutter

  • Server umiddelbart med et dryss finhakket persille, potetmos og ekstra teriyakisaus ved siden av

Her kan du gjerne bytte ut eller legge til grønnsaker etter smak som vårløk, tomater, paprika el.a

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Nudler med biff og reker høres kanskje rart ut, men rekene gir et element i retten som bidrar til en herlig touch. Hoisin eller teriyaki gir fantastisk smak

Nudler med biff og reker

Wok med biffkjøtt. Det beste med wok er kanskje at det er så enkelt og greit å lage. At det også er utrolig smakfult gjør det til en favoritt. Genialt!

Wok med biffkjøtt

Biffgryte med potetlokk og parmesan

Biffgryte med parmesanstekte poteter

Transelate »