Denne Thai-suppen har intense og aromatiske smaker og en rik litt kremet konsistent. Den er enkel å lage og resultatet er en ekte asiatisk matopplevelse. Aroi Mak Mak! (Det er thailandsk for "heeerliig!")
2 kyllingfileter
½ lime, saft og skallet
2 vårløk (eller 1 løk)
1 fedd hvitløk
½ rød chili
3 cm fersk ingefær
Olje
7 dl hønsebuljng
1 boks kokosmelk
1 ss soyasaus
1/2 boks hakket tomater
1 pakke nudler
Frisk koriander
Cashewnøtter
- Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og bland med limesaft og skall. Sett så til side
- Finhakk grønnsakene og fres dem raskt i olje til de blir myke og blanke.
- Tilsett vann og buljong, kokosmelk og soyasaus og kok opp.
- Tilsett nudler, tomater og kyllingstrimler og la suppen småkoke ca. 5 -10 minutter under omrøring
- Rist cashewnøtter og dryss over disse sammen med hakket koriander før servering.