Noen ganger fyser man på noe ordentlig hot, spicy og asiatisk. Denne retten trigger smaksløkene og inneholder alle de riktige ingrediensene som imøtekommer nettopp denne fysingen...

4 personer

4 Kyllingfileter
2 ss olje
1 stor løk
2 strå sitrongress (de på glass funker helt fint)
2 røde chili 
3 cm fersk ingefærrot
1 ss malt spisskummin
1 ss malt koriander
2 ss thailandsk fiskesaus (Nam pla, brukes i stedet for salt i thai-mat)
1 boks kokosmelk
1 dl ristede cashewnøtter
1 boks med grovhakkede tomater
Saften av en halv lime
Frisk koriander

  • Finhakk alle ingrediensene
  • Stek løk, sitrongress, chili og ingefær i noen minutter
  • Tilsett spisskummin og koriander, og la det surre med i ytterligere et par minutter.
  • Tilsett kokosmelk, fiskesaus (Nam pla), tomater og limesaft
  • La alt surre på lav varme i 20 minutter for å la smaken utvikle seg
  • Del kyllingfileen i  strimler og brun de på god varme i en stekepanne
  • Ha kyllingen over i gryten og la de småkoke i 5-10 minutter
  • Smak til med evt mer limesaft, salt, pepper og evt chilipaste
  • Tilsett nøtter og strø over hakket koriander før servering

Server med Basmatiris og nanbrød

I denne retten kan du bytte ut kyllingen med scampi. Pass bare på at gryten ikke koker etter at scampien er tilsatt, men kun trekker i noen få minutter.