Noen ganger så fyser man på noe skikkelig hot og spicy og det får du i denne deilige Thaigryten. Massevis av gode smaker.

4 personer

3 kyllingfileter
2 ss olje
1 stor løk
1 strå sitrongress (de på glass funker helt fint)
2 røde chili
1-2 ts chili paste
Ingefærrot - ca tommelstørrelse
1 ss malt cumin
1 ss malt koriander
2 ss thailandsk fiskesaus (Nam pla, brukes i stedet for salt i thai-mat)
1 boks  kokosmelk
1 boks hakkede tomater
Saften av en halv lime
1 1/2 dl ristede cashewnøtter
Frisk koriander

  • Hakk løk og finhakk chili, hvitløk, ingerfær og sitrongress
  • La løken surre i litt olje på middels varme til den blir blank. Tilsett sitrongress, chili, hvitløk og ingefær la det surre med i et par minutter - sett til side
  • Del skyllingen i strimler og stek den på middels+ varme til den får farge. Senk varmen å ha i grønnsakene og krydre med spisskummin, koriander og chilipaste
  • Tilsett kokosmelk, fiskesaus (Nam pla), tomater og limesaft
  • La alt surre på lav varme i 20 minutter for å la smaken utvikle seg. Smak til og juster
  • Tilsett nøtter og strø over hakket koriander før servering

Server med Jasmin eller basmatiris og gjerne litt nanbrød ved siden av.

I denne retten kan du bytte ut kyllingen med scampi. Da tilsetter du scampiene helt mot slutten. Pass på at det ikke koker, men kun trekker i noen få minutter.

 

 

Transelate »