Tiramisu er ekte italiensk nytelse og svar på det søte liv. La dolce vita. Italias nasjonalkake er en smaksbombe, kremet og syndig god

4 egg
100 gr sukker
½ vaniljestang
1 pk mascarpone
4 dl sterk kaffe
1 kopp Amarettolikør eller cognac, marsala eller vino santo
Savoiardikjeks
Kakaopulver

  • Lag en kopp sterk kaffe, gjerne espresso.
  • Avkjøl litt og tilsett likøren
  • Skill eggehvite og eggeplomme fra hverandre
  • Rør eggeplommene med sukker og innmaten av en vaniljestang til en lys og luftig eggedosis
  • Tilsett mascarpone og visp den godt inn
  • Pisk så eggehvitene stive og vend de forsiktig inn i røren
  • Dypp kjeksene godt i kaffeblandingen og legg de i bunnen på en form. Tilpass slik at bunnen blir helt dekket og ha også litt kaffe over kjeksene da disse skal bli ordentlig gjennomdynket
  • Deretter legger et lag med krem før du fortsetter med nok et lag kaffe og likørdynkede kjeks.
  • Avslutt med et lag krem og sett kaken kaldt over natten eller i minst 4-5 timer

Ved servering drysser du et lag med kakao på toppen

Transelate »