Tom Ka Gai, en skjønn aromatisk suppe og et helt måltid i en bolle. Perfekt når man føler seg litt uttafor eller bare fyser på noen ordentlig smakfullt

2 kyllingfileer
2 bokser kokosmelk
200 gr sopp, gjerne aromasopp
5 dl kyllingkraft
2-3 vårløk
2 stilker sitrongress (eller de på glass)
2 chili
3-4 ts kaffirlime
1 ss galangal - eller 2-3 cm ingefær
2 fed hvitløk
3 ss fiskesaus
1 ts sukker
Salt og pepper
Lime, saft og skall
Frisk koriander

  • Ha kokosmelk og kyllingkraft i en kjele og kok opp 
  • Tilsett kylling skåret i strimler og gi et kort oppkok
  • Reduser varmen og tilsett sitongress, ingefær eller galangal, kaffirlime, hvitløk, salt og pepper
  • Rør forsiktig og tilsett soppen, fiskesaus, lime saft og skall, vårløk, koriander og chili
  • La småkoke i noen minutter før du serverer
  • Smak til med salt og pepper

Du kan erstatte kylling med kamskjell eller scampi.
Tips! Dersom du tilsetter en pakke med nudler får du en fyldigere rett. Server også med nanbrød eller annet brød du liker

Thai kyllingsuppe

Thai kyllingsuppe

Asiatisk gryte

Thaigryte med kylling eller scampi

Kylling i karry. En enkel variant, men like god. Det er fortsatt flere forskjellige krydder som skal i, men det må til for å få frem den spennende aromaen.

Kylling i karri

Transelate »