Denne lager jeg ofte, både fordi den er kjempegod, men også fordi den ser ganske så lekker ut.

1 stor tomat pr person - gjerne bifftomat
1 stor løk
1 mozzarella
1 klype sukker
Salt og pepper

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Skjær løken i skiver á ca 1/2-1 cm tykkelse
  • Legg skivene i en varm panne med litt olje i - stek på middels varme i noen minutter til løken får farge. Ha på litt salt, pepper og en klype sukker og vend forsiktig løken slik at skiven holder seg sammen
  • Når løken er gyllenbrun på begge sider kan du begynne å lage stabel i en ildfast form
  • Begynn med en skive løk, så en skive tomat og så mozzarella - fortsett lagvis ihvertfall et lag til av hver av ingrediensene
  • Hvis stabelen blir litt skjev kan du støtte den opp med et grillpinne i midten
  • Stek stablene i ovnen i til osten har smeltet og har fått litt farge

Antall porsjoner 2-3 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Bakt løk med fennikeltopping

Bakt løk med fennikeltopping