Denne sausen er veldig enkel å lage, men for et perfekt resultat fortjener den å putre og godgjøre seg en stund i kjelen. Start derfor med sausen så fort du kommer hjem så får den ihvertfall en times tid før den skal brukes. Og, lag for all del dobbelt porsjon så har du til et par uker fremover.

3 ss olivenolje
5 fedd hvitløk
1 løk
3 tomater
1 boks tomater
1 ts sukker (helst brunt)
1 ts oregano
1/2 ts chilikrydder (kan sløyfes)
Salt og pepper

  • Skjær løk i skiver og del hvitløken i to - surr i olje til løken er blank
  • Tilsett grovhakkede tomater og bland sammen før du tilsetter de hermetiske tomatene
  • Tilsett krydder og sukker og la det småkoke i minst en halv time (gjerne  opp mot et par timer hvis du begynner tidlig nok)
  • Sil av sausen - ta vare på kraften, den kan du benytte i andre retter
  • Smak til med salt og pepper og kjør sausen med en stavmikser - sil av i et dørslag

Nå har du en fantastisk saus som passer perfekt til både pasta og pizza. Oppbevares i kjøleskap.

Antall porsjoner2-3 porsjoner

Tilberedningstid

1 time+

Spaghetti med tomatsaus er er utgangspunktet til en nydelig og klassisk spaghettimiddag. Variér med andre ingredienser, som babyspinat, ruccola eller erter.

Spaghetti med tomatsaus

En klassisk rett som takket være Lady og Landstrykeren er den ultimate romantiske retten. En ikonisk scene som sikkert mange kunne ønske å oppleve i virkeligheten; En stjerneklar kveld, stearinlys på bordet, rutete duk, en tallerken med spaghetti og de aller beste kjøttbollene, og sangen "Bella Notte" Men tilbake til virkeligheten - spaghetti med kjøttboller og tomatsaus er virkelig godt.

Spaghetti og kjøttboller