Denne sausen er veldig enkel å lage, men for et perfekt resultat fortjener den å putre og godgjøre seg en stund i kjelen. Start derfor med sausen så fort du kommer hjem så får den ihvertfall en times tid før den skal brukes. Og, lag for all del dobbelt porsjon så har du til et par uker fremover.
3 ss olivenolje
5 fedd hvitløk
1 løk
3 tomater
1 boks tomater
1 ts sukker (helst brunt)
1 ts oregano
1/2 ts chilikrydder (kan sløyfes)
Salt og pepper
- Skjær løk i skiver og del hvitløken i to - surr i olje til løken er blank
- Tilsett grovhakkede tomater og bland sammen før du tilsetter de hermetiske tomatene
- Tilsett krydder og sukker og la det småkoke i minst en halv time (gjerne opp mot et par timer hvis du begynner tidlig nok)
- Sil av sausen - ta vare på kraften, den kan du benytte i andre retter
- Smak til med salt og pepper og kjør sausen med en stavmikser - sil av i et dørslag
Nå har du en fantastisk saus som passer perfekt til både pasta og pizza. Oppbevares i kjøleskap.