Karripasta og kokosmelk gir fiskemiddagen et asiatisk preg og visp så får torsken en spennende og ny vri. Som tilbehør kan du servere ris hva enn du synes passer.

400 gr torsk
2 ss smør eller olje
1 løk
1 paprika
1 boks lett koksmelk
1 1/2- 3 ss rød curry paste (smak til)
1 ss fishsauce (nam plah)
3 ss  lime saft
1 ts sukker
1 ts kaffir lime (tørket)
1 dl cashewnøtter (kan sløyfes)
1 kvast koriander
Salt og pepper

  • Hakk løk og paprika og surr det i litt smør eller olje i en gryte eller dyp panne i ca 10 minutter

  • Tilsett red curry paste og bland godt

  • Ha i kokosmelk, limesaft, fiskesaus og kaffir lime blader

  • La det småkoke over svak varme i ca 10 minutter slik at smakene utvikler seg og væsken reduseres litt - smak til meg salt, pepper og evt litt sukker

  • Salte og pepre torsken og legg filet i pannen godt ned i sausen - la det trekke under lokk i 8-10 minutter

  • Tilsett hakket koriander og ristede cashewnøtter mot slutten

Server med for eksempel ris, quinoa, eller bulgur

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Ovnsstekt torsk med kikerter, tomat og feta - Lekker og smaksrik fiskemiddag. For ekstra piff, topp retten med stek chorizo eller parmaskine, eller bacon

Ovnsbakt torsk med kikerter

Torsk fisk med rødkål og pistasjnøtter er en spennende kombinasjon og en ny måte å benytte rødkål på. Med mager fisk og rødkål som både er næringsrik og kalorifattig blir dette et supersunt måltid.

Torsk med rødkål og pistasjnøtter

Ovnsbakt sei med brødkrutonger er en skikkelig god fiskerett som spesielt barna liker, og det takket være de gratinerte brødkrutongene på toppen. Server med det tilbehøret du liker og har for hånden for her passer så og si alt.

Ovnsbakt sei med brødkrutonger

Kylling i grønn karri er spennende og spicy. Du justerer selv hvor sterk du vil ha den og kan variere med grønnsaker og type kjøtt så, mulighetene er mange

Kylling i grønn karri