Hvit fisk og chorizo = sant. Torsk, kveite, breiflabb eller styggen selv, steinbit. Og paprikasausen topper herligheten. For en enda raskere løsning kan du kjøpe ferdig Ajvar saus på glass.

2 personer
400 g torskefilet (fersk eller frossen)
2 ts salt
Smør til steking
100 gr chorizopølse

3 røde paprika
2-4 ss olje
1 fedd hvitløk
1 liten løk
1 ss smør
1 dl hvitvin (kan sløyfes, men ta da litt mere kraft)
1,5 dl fiske- eller kylllingkraft 
1 dl kremfløte
Salt og pepper

Sausen

  • Her kan du benytte grillede paprika på glass, eller lag selv. Da gjør du følgende:
  • Del paprika i to, fjern frøene og legg de i en ildfast form med skinnsiden opp
  • Pensle med litt olje og bak de i ovnen på 200 °C i ca 30 min til skinnet bobler
  • Avkjøl noe før du fjerner skinnet
  • Fres løk og hvitløk i smør, tilsett paprika i grove strimler og la dette surre i 3 -4 minutter
  • Tilsett vin og kraft og kok til væsken er redusert til ca halvparten
  • Kjør så blandingen med stavmikser
  • Ha sausen tilbake i kjelen og spe med fløte før du gir den et oppkok
  • Smak til med salt og pepper

Fisken

  • Skjær fisken i porsjonsstykker og krydre med salt
  • Del chorizo i terninger og stek i smør på middels varme i 1-2 minutter
  • Stek så fisken i ett minutt på hver side i fettet fra chorizo og litt smør
  • Legg fisken og chorizoen i en ildfast form
  • Stek vårløk i smør i en panne i 10-12 minutter. Tilsett evt litt spinat de siste to minuttene

Dandér og servér

Torsk en papillote

Torsk en papillote

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers. Her er en spennende rett og et supert bidrag til fiskerepertoaret. Du lager den i en fei og som smaker kjempegodt

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers

Vi trenger mange gode fiskeretter å velge mellom. Denne er enkel og kjempepopulær og slår an hos de fleste. Du lager denne på en halvtimes tid og spiser den enten som den er, eller med en deilig urtemos eller kanaripoteter.

Torsk med mais og dressing

Ovnsstekt torsk med kikerter, tomat og feta - Lekker og smaksrik fiskemiddag. For ekstra piff, topp retten med stek chorizo eller parmaskine, eller bacon

Ovnsbakt torsk med kikerter

Torsk i pikant tomatsaus er en deilig alt-i-en-panne rett som du lager på under halvtimen. Server med urtepoteter, ris bulgur eller hva enn du foretrekker.

Torsk i pikant tomatsaus