Dette er en klassiker. Den nydelige hvite fisken, den fargerike ertepureen og herlig sprøtt bacon -  en uslåelig kombinasjon. 

2 torskefilet (benytt gjerne frossenfisk)
1 pk erter 300-350 gr)
2 ss smør
1/2 dl matfløte
1 pk bacon
Vårløk
Sitron
Salt og pepper

  • Kok ertene i rikelig med vann i fem minutter - hell av vannet (ta vare på en dl av kokevannet) og tilsett smør og fløte
  • Kjør ertene i en blender eller stavmikser til ønsket konsistens (spe eventuelt med litt av kokevannet), og smak til med salt og pepper. Hold varmt på svak varme
  • Stek bacon i biter til det blir sprøtt - la det renne av på kjøkkenpapir
  • Krydre fiskefileten med salt og pepper - stek den på middels varme i smør eller olje til du får en gyllen stekeskorpe
  • Del sitron i skiver og stek disse samtidig med fisken
  • Vend fisken og skru ned varmen - la fisken ettersteke til den er så vidt gjennomstekt
  • Dander elementene på tallerken og så er det bare å kose seg max

Kokte poteter med smeltet smør passer ypperlig til denne retten

Antall porsjoner 2 personer

Tilberedningstid45 minutter

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers. Her er en spennende rett og et supert bidrag til fiskerepertoaret. Du lager den i en fei og som smaker kjempegodt

Bakt torsk med tomat, spinat og kapers

Transelate »