Vi trenger mange gode fiskeretter å velge mellom. Denne er enkel og kjempepopulær og slår an hos de fleste. Du lager denne på en halvtimes tid og spiser den enten som den er, eller med en deilig urtemos eller kanaripoteter

400 gr torskefilet
2 dl majones
2 ts Tabasco
2 ts Dijon sennep
1 ts paprikapulver
Salt og pepper
1 løk
1-2 bokser mais
Persille

  • La fisken ligge med et godt lag havsalt på kjøkkenbenken i ca 15 minutter

  • I mellomtiden hakker du løken og lager dressing

  • Dressing: Bland tabasco majones, eddik og sennep og sett i kjøleskapet

  • Surr løk og mais i en panne på middels varme i litt smør. Tilsett salt, pepper og paprikapulver

  • Skyll av saltet på fisken og tørk så den med kjøkkenpapir

  • Stek fisken med skinnsiden ned (eller der skinnet var) på middels til høy varme i en panne med 2 ss olje i 2-3 minutter

  • Snu fisken forsiktig og tilsett 1 ss smør. Stek videre i et par minutter og ta pannen av varmen. Fisken ferdigstekes på ettervarmen. Pepre etter smak. Persille til pynt

  • Server fisk, mais og dressing enten som den er eller med tilbehør etter ønske. Noen forslag finner du her på høyre side

Du kan også panere fisken. Pisk et egg i en skål og ha brødrasp i en annen. Dypp fisken i egget og så over i brødraspen før du steker

Antall porsjoner2 personer

Totaltid30-40 minutter

Potetmos med ramsløk og parmesan er flott følge til nærmest all middagsmat. Ramsløken gir en smak av mild hvitløk og gir mosen et fantastisk løft

Potetmos med ramsløk

Canaripoteter eller kanaripoteter

Saltkokte canari poteter

Annapoteter eller pommes anna

Annapoteter - Pommes Anna

Transelate »